Fakturera utan företag

När man gör en budget är det förstås viktigt med en inkomst. Det kan underlätta mycket om man har en stabil inkomst. Om man får ungefär samma summa varje månad vet man vad man ska förhålla sig till och kan sätta budgeten därefter. Det som kan vara värre är om man inser att budgeten inte går ihop. När man har betalat alla fasta kostnader finns inga pengar kvar, vad gör man då?

Först och främst bör man se över hur man kan kapa kostnader. Det finns ofta många kostnader man kan minska eller till och med få bort helt.

Extra inkomster

Alternativ nummer två är att få in mer inkomster, t.ex. genom extrajobb. Ett problem för vissa är att man inte har möjlighet att ta ett extrajobb. Om man jobbar oregelbundna timmar på sitt första jobb kan man kanske inte ta ett extrajobb. Man kan också ha en familjesituation då man inte har möjlighet att vara borta vissa timmar. Det kan också vara så att man inte hittar någon arbetsplats som behöver extrapersonal.

Då finns ett annat alternativ, att fakturera utan företag, eller egenanställning som det visst också kallas.

Egenanställning kan vara ett lämpligt alternativ om man funderar på att starta eget men är osäker tror jag att det kan vara en bra start. Det kan också vara en bra väg om man behöver tjäna lite extra pengar.

Klicka på länken här för mer information om hur man går tillväga för att fakturera utan företag. Där finns också jämförelser mellan olika bolag som erbjuder egenanställningar/fakturera utan företag.

Styr din egen tid

En stor fördel är att man lättare kan styra sin egen tid. Man har också möjlighet att jobba med något man tycker är roligt och som man är bra på. Egenanställning är särskilt ett alternativ för de som funderat på att starta eget företag men inte kommit sig för eller inte vågar. Om man t.ex. är bra på handarbete kan man testa att hålla en kurs och se om det fungerar. Får man några kunder? Vad kan man tjäna på det? Var det egentligen så roligt som man trodde? Och i så fall är det något som man kan göra på heltid?

På så sätt kan man prova sig fram utan att egentligen riskera något. Tycker man om att ”jobba för sig själv” och bestämmer sig för att starta eget har man ju dessutom redan en kundbas.

Även om man inte har några tankar på att sluta sitt vanliga jobb kan det vara ett bra alternativ. Det kan göra att man får sin budget att gå ihop. Dessutom kan man själv avgöra hur mycket man ska jobba. Till skillnad för ett extrajobb då man får ta de timmar som man blir tilldelad. Även om man helst skulle velat haft fler eller färre.